Unieke duurzame producten voor een gezond binnenklimaat..

 
 


Het is opvallend dat veel scholen tegenwoordig zoveel CO2-indicatoren kopen. Het stoort  Frans Rasenberg  dat  CO2 indicatoren worden gezien als dé oplossing voor de problemen met het binnenklimaat. “Ik heb  de grote Canairy ontwikkeld in een laboratoriumomgeving om er zeker van te zijn dat ik betrouwbaar kan meten. Scholen laten zich voor de gek houden door bedrijven die met een kastje komen met een rood lampje, wat zou betekenen dat de luchtkwaliteit niet goed is. Maar wat die CO2-kastjes aangeven klopt helemaal niet. Zeker als ze langer dan een jaar op dezelfde plek meten, worden de metingen steeds onnauwkeuriger”.


Little Canairy


De Little Canairy is het alternatief voor de bestaande CO2-indicatoren. Gebaseerd op dezelfde meetprincipes van de ‘Big’ Canairy. Gekalibreerd en afgestemd op de actuele maximaal toelaatbare gehaltes aan CO2 en VOC’s. Want beide bestanddelen worden gemeten.


Alle techniek zit in een op een USB-stick lijkende behuizing, inclusief sample-inlaat, een driver…in feite is het een kleine computer. Met nano-technologie is een miniscule printplaat ontwikkeld, die weer in contact staat met de LED-verlichting.

Tot 600 ppm blijft het lampje groen, gaat dan over in oranje en stijgen de waardes naar 800 ppm en meer, dan wordt het lampje rood.


Met opzet is gekozen voor waarden die nog onder de maximale waarden liggen die voorgeschreven worden door de overheid, om juist problemen te voorkomen.

Immers: niet altijd zal de docent  direct bij rood licht de ramen open zetten of de ventilatie aanzetten!


Betrouwbaarheid gegarandeerd


Er is helaas veel namaak op de markt. Uitsluitend gekalibreerde apparaten hebben een betrouwbare werking.

Onze Little Canary’s  zijn op basis van Linde calibratiegassen gekalibreerd en zijn stuk voor stuk voorzien van een Linde etiket (zie afbeelding).


Prijzen:


Inclusief  de afgebeelde 220V voedingsstekker en verzendkosten kost de Little Canairy € 149,-.

Op aanvraag kunnen wij bij grotere aantallen  aantrekkelijke kortingen geven tot maximaal 30 %. Ook kunt u eerst een proefexemplaar bestellen. Bij een latere bestelling van hogere aantallen zal deze daarin meegerekend worden.

Bel voor meer informatie gerust: 06-11762829.
Nieuw: the Little Canairy!    De enige echt betrouwbare CO2/VOC indicator

tel: +31 6 11 76 28 29    e-mail: info@casol.nl