Unieke duurzame producten voor een gezond binnenklimaat..

 
 

In de praktijk zult u het direct merken: geen muffe lucht meer, geen hoofdpijn meer, geen stekende pijn in uw ogen.


CASOL bevat zelf geen schadelijke stoffen.


Het product bestaat uit 3  componenten:


  1. Opsommingsteken    Primer

  2. Opsommingsteken    Absorber (special samengesteld stucwerk)

  3. Opsommingsteken    Finish (minerale verf in de kleur naar wens)


De primer en absorber zijn eigen producties, die volgens de TUV veiligheidsnormen worden geproduceerd. Voor de Finish gebruiken wij de bekende minerale verfsoorten van KEIM. Geen van deze producten bevatten zelf schadelijke stoffen die de luchtkwaliteit nadelig kunnen beïnvloeden.


De  Primer sluit de wand af, zodat er geen stoffen uit de wand vrij kunnen komen (is met name bij gipshoudende wanden een probleem, maar ook uit beton  kunnen bijvoorbeeld Radon gassen vrijkomen).


De Absorber geeft qua werking het volume aan het product. De nano-deeltjes in het product gaan verbindingen aan met de diverse VOC’s.

De producent geeft een garantie af van 10 jaar. Voorwaarde daarbij is dat er geen andere verfsoorten later worden aangebracht. Latex en dergelijke verfsoorten zijn namelijk niet ‘damp-open’ en zullen de werking van CASOL sterk beperken.
Schimmels  groeien niet op CASOL


Wanneer de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid van uw depotruimte niet constant is, dan is de kans op schimmelvorming erg groot. Dit is ook het geval bij gebrek aan ventilatie of wanneer de archiefstukken dicht tegen een (vochtige) buitenmuur staan. In het ergste geval kan er zelfs een ware schimmelexplosie optreden.


Wanneer u overgaat tot het aanbrengen van CASOL op de muren van die ruimtes waar u regelmatig schimmelproblemen heeft, bent u voor eens en voor altijd af van mogelijke schimmelvorming.

De CASOL Primer sluit de muur geheel af, na verbinding met de Absorber. Beide componenten zorgen er voor dat de schimmels niet kunnen groeien.


Een niet onbelangrijk extra effect van CASOL is dat het ook geuren absorbeert.


Onder de button meten=weten kunt u alle informatie vinden hoe wij vooraf en achteraf de samenstelling van het binnenklimaat uitgebreid meten met de meest geavanceerde apparatuur die momenteel in de markt verkrijgbaar is.


Bron: onderzoek IFLA en BnF, maart 2009

tel: +31 6 11 76 28 29    e-mail: info@casol.nl

 

  Bron: onderzoek IFLA en BnF, maart 2009


Door het CASOL-systeem op de wanden en eventueel ook op de plafonds aan te brengen, worden de concentraties aan VOC’s direct geabsorbeerd. In schoollokalen is gebleken dat slechts 25% van de wanden behandeld moet worden om tot een optimaal resultaat te komen. In archieven zullen we eerst de luchtkwaliteit meten om te kunnen bepalen hoeveel m2 van de aanwezige wanden behandeld moet worden.


Uit testen die de TUV in Duitsland en Zwitserland heeft uitgevoerd is gebleken dat de VOC’s met liefst 75% afnemen, tot niveaus die bijna niet meer merkbaar zijn. En in ieder geval ruim onder de geldende gezondheidsnormen vallen.

NIEUW!


Monitoring van uw archief


Door de samenwerking met Ticnology kunt u voortaan continu de luchtkwaliteit van uw archiefruimtes laten monitoren. Met dezelfde hoogwaardige meet-methodieken die wij nu gebruiken, kan worden voorkomen dat er alarmerende VOC-vorming ontstaat in uw archief.


CASOL absorbeert de VOC’s, maar uiteraard is het nog beter om problemen te voorkomen! Zeker in het geval van kostbare kunstwerken kunnen na transporten, het openmaken van verpakkingen e.d. hoge concentraties VOC’s vrijkomen.


Op www.ticnology.eu vindt u meer technische informatie.